KUN ELÄMÄ HEITTELEE, OTA VASTAAN APUA

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry

www.emy.fi

Espoon mielenterveysyhdistys mahdollistaa vertaistukeen ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaa. Emy ry tarjoaa mielekästä tekemistä mielenterveyskuntoutujille ja muille kiinnostuneille.

Espoon mielenterveysyhdistys järjestää monipuolista ryhmä- ja vertaistoimintaa sekä retkiä, leirejä ja matkoja. Emy ylläpitää avoimia kohtaamispaikkoja sekä itsenäisesti että yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Talkootöitä on tarjolla Meriemyssä Kivenlahdessa ja Lilla Karyllissa Espoon keskuksessa. Olarin uudessa kohtaamispaikassa Valoemyssä on joka kuukausi uutta ryhmätoimintaa ja tempauksia. Toimintaan osallistumiseen ei vaadita jäsenyyttä.
 

Tutustumiskäynti kannattaa sopia etukäteen soittamalla Lilla Karylliin p. 09 859 2057 tai Meriemyyn p. 09 863 2031.

Edistia Toimintakeskus Oodi

www.edistia.fi/oodin-kurssi-ja-ryhmatoiminta/

Edistian Toimintakeskus Oodissa järjestetään toipumista ja kuntoutusta tukevaa toimintaa yli 18-vuotiaille. Toiminta on osallisujille maksutonta. Toimintakeskus sijaitsee Espoon Kilossa.

Yhteystiedot: Kilonkallio 7 C, 02610 Espoo, p. 0400 626 533

Hyväkoti

www.hyvakotiry.fi

Hyväkoti tarjoaa mielenterveyskuntoutujille suunnattua yhteisötoimintaa Espoon keskuksen ja Leppävaaran toimipisteissä. Lisäksi Espoon keskuksessa toimii nuorten oma yhteisö (noin 16–30-vuotiaille). Voit varata tutustumisajan soittamalla haluamaasi toimipisteeseen.

Espoon keskuksen yhteisö p. 050 321 6626
Espoon keskuksen nuorten yhteisö p. 040 733 2229
Leppävaaran aikuisten yhteisö p. 040 079 2233

Mieli Maasta ry

www.mielimaastary.fi

Mieli maasta ry järjestää vertaistuellisia keskusteluryhmiä masennuksen kohdanneille. Espoon vertaistukiryhmä kokoontuu Tapiolassa, p. 040 757 3228.

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

www.aima.fi

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry on vertaistukiyhdistys, joka tukee synnytysmasennukseen ja lapsivuodepsykoosiin sairastuneita äitejä ja heidän läheisiään. Yhdistys tarjoaa vertaistuen lisäksi tietoa synnytysmasennuksesta. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

  • Ryhmien kokoontumisaikataulut löytyvät Äimä ry:n internetsivuilta:

www.aima.fi/vertaistukiryhmat/

Hyvä Arki ry

www.hyva-arki.fi

Hyvä Arki ry on espoolainen yleishyödyllinen yhdistys. Se harjoittaa sosiaalista ja yhteiskunnallista toimintaa, jotta ihmisten arkielämän laatu paranisi. Hyvä arki työllistää pitkäaikaistyöttömiä, tarjoaa vapaaehtois- ja talkootoimintaa syrjäytymisvaarassa olevien auttamiseksi, antaa viikoittaista ruoka-apua ja järjestää ryhmä- ja kurssitoimintaa eri väestöryhmille.

Yhteystiedot: Siltakuja 3b, 02770 Espoo, p. 040 591 9698, s-posti: info@hyva-arki.fi

Kirkkonummi

Kirkkonummen Seudun Mielenterveysyhdistys Kisu ry

www.kirkkonummenkisu.wordpress.com

Kirkkonummen Seudun Mielenterveysyhdistys Kisu ry Kirkkonummen seudun suomen- ja ruotsinkielisten mielenterveyskuntoutujien yhdistys. Kisu tarjoaa vertaistukea ja ryhmätoimintaa. Kohtaamispaikka Katinkontti on avoinna arkisin klo 10–14.

Yhteystiedot: Kuninkaantie 5–7 A, Kerhotila 1, 02400 Kirkkonummi, p. 046 939 5190

Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry

www.mielenterveyshelmi.fi

Mielenterveysyhdistys HELMI ry tarjoaa matalan kynnyksen toimintaa kävijöilleen. Vallilassa sijaitsevassa Helmi-talossa järjestetään monenlaista toimintaa, kuten vertaistukiryhmiä, retkiä ja erilaisia tapahtumia. Talolla saa juttuseuraa, voi lukea päivän lehdet, juoda kupin kahvia, käyttää tietokonetta tai katsella televisiota.

Yhteystiedot: Vallilan Helmi-talo, Mäenlaskijantie 4, 00810 HelsinkiMIELI Suomen Mielenterveys ry

www.mieli.fi

MIELI Suomen Mielenterveys ry tarjoaa apua elämän kriiseissä ja tukee heikommassa asemassa olevien mielenterveyttä ja hyvinvointia. Suomen Mielenterveysseuralta saat apua ja tukea, asiantuntemusta, kehittämistoimintaa ja koulutusta.

Yhteystiedot: Maistraatinportti 4 A, 7. krs., 00240 Helsinki, p. 09 615 516, arkisin klo 9–15

MIELI ry ylläpitää sivustoa, jonka kautta pääsee tutustumaan Suomessa toimiviin mielenterveysyhdistyksiin:

https://www.mieli.fi/fi/tule-mukaan/paikallisten-mielenterveysseurojen-yhteystiedot

Mielenterveyden keskusliitto

https://www.mtkl.fi

Mielenterveyden keskusliitto on kaikkien mielenterveysongelmia kohdanneiden ihmisten järjestö. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja vertaistukeen. Toiminnassa yhdistyy kokemusasiantuntemus ja ammatillisuus.
Mielenterveyden keskusliitolla on maksuton vertaistukipuhelin, p. 0800 177 599, arkisin klo 10-15.

Yhteystiedot: Malmin kauppatie 26, Helsinki, p. 09 565 7730, ma-to klo 10-14

Mielenterveyden keskusliitto järjestää koulutusta kokemusasiantuntijoille ja vertaisohjaajille.
https://www.mtkl.fi/toimintamme/vertaiset-ja-kokemusasiantuntijat/

Mieli maasta ry

www.mielimaastary.fi

Mieli maasta ry on masennukseen sairastuneille ja heidän läheisilleen tarkoitettu yhdistys. Yhdistys järjestää vertaistukitoimintaa useilla paikkakunnilla. Espoossa vertaistukiryhmä kokoontuu Tapiolassa, p. 050 441 2112.

Suomen moniääniset ry

http://www.moniaaniset.fi/

Suomen Moniääniset edistää ääniä kuulevien hyvinvointia tukemalla, yhdistämällä ja aktivoimalla heitä. Toiminnan keskiössä on vertaistuki ja tiedon jakaminen. Yhdistys järjestää toimintaa, vertaistukea ja vertaistukiryhmiä eri puolella Suomea. Espoossa on oma vertaisryhmä. Ryhmissä on mahdollisuus keskustella äänien kuulemisesta ja niiden kanssa toimeen tulemisesta.
http://www.moniaaniset.fi/vertaistuki/vertaistukiryhmat/#espoo

Yhteystiedot: Asemamiehenkatu 4, 00520 Helsinki, p. 040 830 9663, toimisto@moniaaniset.fi

KoKoA – Koulutetut Kokemusasiantuntijat ry

www.kokemusasiantuntijat.fi

Haluaisitko ryhtyä kokemusasiantuntijaksi?
Kokemusasiantuntija on koulutuksen käynyt henkilö, jolla on omakohtaisia kokemuksia sairauksista. Kokemusasiantuntijat toimivat esim. jäseninä erilaisissa työryhmissä, palvelujen arvioinnissa, uuden toiminnan suunnittelussa ja hoito- ja palveluketjujen kehittämistyössä. Kokemusasiantuntijat voivat toimia vertaisohjaajina ryhmissä, kokemuskouluttajina ja vertaistukihenkilöinä sekä koulutustilaisuuksissa jakamassa tietoa heille tutuista sairauksista.