KUN ELÄMÄ HEITTELEE, OTA VASTAAN APUA

Valtakunnallinen kriisipuhelin

https://mieli.fi/fi/tukea-ja-apua/kriisipuhelin-keskusteluapua-numerossa-09-2525-0111

Oletko sinä tai onko läheisesi kokenut järkyttävän tapahtuman tai vaikean elämäntilanteen? Suomen Mielenterveysseuran ylläpitämä Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville. Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä. Puhelimessa vastaavat kriisityöntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset tukihenkilöt ympäri Suomea. Puhelun hinta on operaattorin perimä maksu.

Suomeksi: 09 2525 0111

Ruotsiksi: 09 2525 0112

Arabiaksi ja englanniksi: 09 2525 0113

Lasten ja nuorten puhelin

https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimessa voit kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Puhelu on maksuton eikä näy puhelinlaskussasi. Puhelimen päivystävät aikuiset ovat vaitiolovelvollisia ja voit ottaa yhteyttä nimettömästi.
p. 116 111, ma–pe klo 14–20, la-su klo 17–20

Sekasin 24/7 -Chat

www.sekaisin247.fi

Sekasin-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 10–29-vuotiaille. Sekasin-chatissä voit keskustella mieltäsi askarruttavista kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Välitämme sinusta ja siitä mikä sinua mietityttää. Kuuntelemme ja tuemme sekä neuvomme sinua tarvittaessa eteenpäin. Kaikenlaiset tunteet ja aiheet ovat sallittuja, eikä meillä tunneta liian pieniä tai isoja murheita. Sekasin-chat on MIELI Suomen Mielenterveys ry:n ja Suomen Punaisen Ristin toteuttama.

Jokainen on joskus sekasin. Tule juttelemaan.
Chatti on auki: arkisin klo 9–24, viikonloppuisin klo 15–24

Tule juttelemaan Sekasin-Discordiin samalla kun jonotat Sekasin-chattiin:
https://discordapp.com/invite/sekasin

Netari – Nuorisotalo netissä

https://www.netari.fi/

Netari on valtakunnallinen nuorisotalo netissä. Täällä voi viettää aikaa, tavata kavereita ja jutella nuorisotyöntekijöiden sekä muiden luotettavien aikuisten kanssa. Netariin ovat tervetulleita kaikki nuoret. Netari toimii netissä Momiossa, Discordissa, Twithissä ja muissa sosiaalisen median palveluissa. Netari on Pelastakaa Lapset ry:n järjestämää toimintaa.

Netarin Chat-kalenteri

https://netari.fi/#chat-kalenteri

Chat-kalenterista näet, mitkä nuorille suunnatut verkkopalvelut ovat auki juuri nyt ja tulevina päivinä. Kalenteriin on koottu auttavat chatit, teemachatit ja -keskustelut sekä reaaliaikaiset tieto- ja neuvontapalvelut. Pääset chattiin suoraan klikkaamalla palvelun nimeä. Tule mukaan! Chattejä löytyy esimerkiksi teemoilla: Rikosuhripäivystyksen chat, Seksuaalineuvontachat, Poikien Puhelin -chat, Etsivä Nettityö Online ja Nuoret äidit -chat sekä chatteja monilla muilla teemoilla.

Help.some – Netari, Apua ja neuvoja ikävissä tilanteissa

https://www.netari.fi/helpsome/

Kiusataanko sinua? Ahdisteleeko joku sinua? Epäiletkö joutuneesi rikoksen uhriksi? Et tiedä miten toimia? Älä jää yksin! Hae apua Help.somesta.

Nyyti ry:n chatit opiskelijoille

https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/chat/

Nyyti ry edistää opiskelijoiden mielenterveyttä tarjoamalla monipuolista tietoa ja toimintaa mielen hyvinvointiin ja opiskeluarjessa jaksamiseen liittyvissä asioissa. Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Tervetuloa mukaan juttelemaan rennolla otteella, mukavassa seurassa! Chatteja järjestetään tiistaisin klo 15-17 ja torstaisin klo 18–20.

Tyttöjen talo

www.espoontyttojentalo.fi

Tyttöjen talon toiminta on suunnattu kaikille 10–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille sekä sellaisiksi itsensä kokeville. Toiminnan tarkoituksena on tukea tyttöjen ainutlaatuista kasvua omannäköisiksi naisikseen! Espoon Tyttöjen Talo on turvallinen ja viihtyisä paikka, jonne voi tulla omana itsenään erilaisissa elämäntilanteissa.Talolla voit oleskella kunnioittavassa ilmapiirissä joko omassa rauhassa tai ajatuksia vaihtaen, pelaillen, askarrellen, osallistumalla erilaisiin ryhmiin tai keskustelemalla luottamuksellisesti aikuisen kanssa. Toiminta on maksutonta, sekä poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Lintuvaarantie 2, 4.krs
02650 Espoo
info@espoontyttojentalo.fi
Tyttöjen Talo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien äärellä parin minuutin kävelymatkan päässä Leppävaaran asemalta.
Sisäänkäynti on Sointu-talon A-rapusta, josta pääset hissillä neljänteen kerrokseen myös esteettömästi.

Poikien puhelin

http://www.vaestoliitto.fi/vaestoliitto/mita_vaestoliitto_tekee/palvelut/puhelinneuvonta/poikien_puhelin/

Poikien Puhelin on auttava puhelin- ja verkkopalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Puheluihin vastaa aikuinen, ammatillisesti poikien maailmaan perehtynyt mies. Poikien Puhelimessa nuoria autetaan kaikissa elämään liittyvissä pulmissa. Toimintaperiaatteena on antaa suoria vastauksia suoriin kysymyksiin. Puhelu on soittajalle maksuton ja soittaa voi nimettömänä.
Chatissa keskustelut käydään kahdenkesken Poikien Puhelimen työntekijän kanssa ja puheluiden tapaan ne ovat luottamuksellisia.

p. 0800 94884, arkisin klo 13-18

Chat ma-to klo 13-18, pe klo 13-15

Instagram @poikienpuhelin

Discord: https://discord.gg/d7KzFsEcEb

Etsivä nuorisotyö

https://www.espoo.fi/fi-FI/Nuoret/Tietoa_neuvoa_apua/Ohjaamotalo/Etsiva_nuorisotyo

Toimintaa Espoo – Kirkkonummi-alueella 15–28 v. nuorille, yksilöllisen ohjauksen ja tuen muodossa. Etsivän nuorisotyön tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa vastauksia ja auttaa nuorta tarvitsemiensa palveluiden pariin. Ensisijaisena tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella.

p. 043 824 3453
s-posti: etsivanuorisotyo@espoo.fi

Nuorisopoliklinikka NUPOLI

www.espoo.fi/fi-FI/Sosiaali_ja_terveyspalvelut/Terveyspalvelut/Koululaiset_ja_opiskelijat/Nuorisopoliklinikka

Nupoli tarjoaa 13–22-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen arviota, ohjausta ja apua elämän pulmatilanteisiin.
Nupolista löydät tukea ja keskusteluapua mielenterveyteen, päihteiden käyttöön, pelaamiseen ja vapaa-ajan käyttöön liittyvissä asioissa. Myös nuorten vanhemmat voivat kysyä neuvoja. Keskustelut ja tapaamiset nuoren kanssa ovat luottamuksellisia.
Neuvonta on maksutonta ja luottamuksellista.

Sairaanhoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta Ison Omenan palvelutorilla, kauppakeskuksen 3. krs: to klo  8-16. Palvelutorilla ilmoittautumiseen riittää henkilötunnus. Jos henkilötunnusta ei muista ulkoa, ilmoittautumiseen tarvitaan
Kela-kortti.

Ajanvaraus ja neuvonta: ma-pe klo 8-16, 09 816 31300

Perkkaan ajanvarausvastaanotto Komentajankatu 5 A 3, 3. krs

Matinkylän ajanvarausvastaanotto Mielenterveys- ja päihdepalvelukeskus Emppu, Kalaonnentie 8, 3. krs

Pointti

https://www.espoo.fi/fi-FI/Nuoret/Kivaa_tekemista/Nuorisotilat/Pointti

Pointti on 12–20-vuotiaille nuorille tarkoitettu tila Sellon kirjastossa. Pointissa yhdistyvät nuorisopalvelut ja kirjastopalvelut. Paikalla on sekä nuorisonohjaajia että kirjastotyöntekijöitä, joiden kanssa voit keskustella. Pointissa järjestetään erilaisia tapahtumia, pajoja ja kerhoja, nuorten itse järjestämää toimintaa ja muuta kivaa tekemistä.

p. 046 877 2205, 043 825 5190,
Sellon kirjasto, Leppävaarankatu 9, 02600 Espoo

Espoon mielenterveysyhdistyksen Tuu messiin! -hanke

https://emy.fi/nuoret-aikuiset/

Tuu messiin! -hankeessa kehitetään Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille, ja erityisesti heidän kanssaan, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä. Täällä ollaan sua varten!

Ota yhteyttä ja tuu messiin rakentamaan Emyyn uutta toimintaa nuorille aikuisille
Hankevastaava Arttu Pöyhtäri arttu.poyhtari(at)emy.fi tai p. 050 312 5193
Hanketyöntekijä Neeni Luukkonen neeni.luukkonen(at)emy.fi p. 050 310 7982

Tilaa uutiskirje! Lähetämme joka viikko uutiskirjeen, josta löytyy tulevan viikon menovinkit hankkeen ryhmiin ja tapahtumiin Tuu messiin! -hankkeen uutiskirjeen saat laittamalla sähköpostia: messissa@emy.fi

Olotila Valoemyssä Olarissa

www.emy.fi/Tapahtumakalenteri/nuorten-aikuisten-olotila-olarissa-2019-02-28

Nuorten aikuisten (18–32-vuotiaat) Olotilaan voi tulla hengailemaan, juttelemaan, pelaamaan tai inspiroitua vaikka jostain ihan uudesta. Olotila soveltuu myös omien kouluprokkisten tekoon, lukemiseen, kirjoittamiseen – tai ihan vaan olemiseen. Olotila on avoinna torstaisin ja perjantaisin klo 15–18. Tuu messiin ottamaan Olotila omaksesi!
Osoite: Valoemy, Maapallonkatu 8 E-F, Espoo.

Yolohuone Tapiolan nuorisotilassa

https://www.espoo.fi/fi-FI/Nuoret/Kivaa_tekemista/Nuorisotilat/Tapiolan_nuorisotila

Yolohuone on 16–29-vuotiaiden nuorten oma olohuone. Yolohuoneeseen voi tulla toteuttamaan omia ideoita, harrastamaan tai ihan vaan hengailemaan. Tila tarjoaa monipuolista tekemistä, kuten pelejä, kuvataidetta, käsitöitä, musiikkia ja soittamista. Tarjolla on myös kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Toiminta on nuorille maksutonta.

Puh 050 395 2229
Tapiontori 3 A, 02100 Espoo

Nuorten linkki

https://nuortenlinkki.fi/

Nuorten oma verkkosivusto, jossa teemana mm. päihteet tai päihteettömyys, pelaaminen, netinkäyttö, masennus, kiusaaminen ja paljon muuta! Sivustolta löydät esimerkiksi Tietopisteen, testialueen, pelejä, shoutboxin, vlogeja, tarinoita, nettineuvontaa, ”mistä apua” -osion sekä infon ja chatin.

Nuorten netti

https://www.nuortennetti.fi/

Tietoa, keskusteluja sekä nuorten juttuja netistä ja mediasta, kiusaamisesta ja sen ehkäisystä sekä asiaa murrosiästä ja mielen ja kehon hyvinvoinnista. Vaikeisiin elämäntilanteisiin ei saa jäädä yksin! Puhuminen ja kirjoittaminen helpottaa oloa. Lasten ja nuorten puhelimeen, chattiin ja kirjepalveluun voit ottaa luottamuksellisesti yhteyttä.

Lasten ja nuorten puhelin: 116 111, ma–pe klo 14–20, la–su klo 17–20

Ruotsiksi: 0800 96 116 ma – ke klo 14-17 ja to klo 17-20.

Lasten ja nuorten chat: su–ke klo 17–20

Nettikirjepalveluun voi kirjoittaa koska vaan.

Mikä mua vaivaa ja mistä saan apua?

https://www.mielenterveystalo.fi/nuoret/Pages/default.aspx

Nuorten mielenterveystalon kattavassa palvelussa voit valita oireen tai ongelman, joka koskettaa sinua tai kaveriasi. Saat lisätietoa oireeseen tai ongelmaan liittyen ja näet valintojesi pohjalta suosituksen paikoista, joihin kannattaa olla yhteydessä juuri omalla paikkakunnallasi.

Ohjaamo Espoo

https://www.espoo.fi/ohjaamotalo

Ohjaamotalo Espoon Leppävaarassa on palvelupaikka alle 30-vuotiaille espoolaisille.
Ohjaamotalosta saat tietoa ja apua
– opiskelumahdollisuuksista ja ammatinvalinnasta
– työnhausta ja toimeentulosta
– asumisesta, sujuvasta arjesta ja taloudesta
– hyvinvoinnista ja vapaa-ajanmahdollisuuksista
– yksilöohjausta eri elämäntilanteisiin ja ryhmätoimintaa

Starttipisteisiin voit tulla aukioloaikoina ilman ajanvarausta.
Leppävaaran Starttipiste, Lintuvaarantie 2, p. 040 126 7513, ma, ke, pe klo 12-16 ja ti, to klo 10-16.

Discord: https://discord.com/invite/wFZS3cZ

Vamos Espoo

https://www.hdl.fi/vamos/kaupungit/espoo/

Vamoksesta saat oman työntekijän, joka auttaa sinua tulevaisuuden suunnittelussa. Vamoksen toiminta on vapaaehtoista ja maksutonta.

  • Vamos yksilövalmennus on tarkoitettu 16–29-vuotiaille nuorille, jotka ovat koulutuksen tai työn ulkopuolella tai toivoisivat muutoin elämäntilanteeseensa muutosta.
  • Vamos ryhmävalmennukset on tarkoitettu 16–29 -vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea arjen hallintaan, sosiaalisten taitojen kehittämiseen, oman itsetunnon ja voimavarojen vahvistamiseen, sekä intensiivistä valmennusta työ- tai opiskelupaikan löytymiseen.
  • Vamos Urapalvelut ovat 16–29 -vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat intensiivistä yksilöllistä valmennusta työ- tai opiskelupaikan löytymiseen.
Monik ry Urax-työhönvalmennus

https://www.espoo.fi/fi-FI/Nuoret/Tietoa_neuvoa_apua/Ohjaamotalo/Monik_ry_Uraxtyohonvalmennus(152922)

Urax-työhön valmennus auttaa 18–29-vuotiaita maahanmuuttajataustaisia espoolaisia työttömiä työnhakijoita löytämään helpompia väyliä työelämään ja kouluun. Nuorille tarjotaan yksilöllistä valmennusta, jonka tavoitteena on löytää työ- ja koulutuspaikka.

Liibaan Sheekhdoon, p. 045 7871 6026, liibaan.sheekhdoon@monik.fi
Arazzo Latif, p. 045 7871 6027 arazzo.latif@monik.fi

Omnian nuorten työpajat

https://www.omnia.fi/hae-oppimaan/nuorten-tyopajatoiminta

Omnian työpajat tarjoavat työkokeilua ja kuntouttavaa työtoimintaa 17–29-vuotiaille nuorille. Työpajat sijaitsevat Espoon Viherlaaksossa, Kauklahdessa sekä Kirkkonummella. Pajoilta saat valmiuksia siirtyä koulutukseen tai töihin. Pajajakson aikana ehdit miettiä tulevaisuuden suunnitelmiasi, ja saat tukea suunnitelmien toteuttamiseen. Pääset asettamaan itsellesi tavoitteita yhdessä pajojen työntekijöiden kanssa. Työpajille on jatkuva haku.

Pajat: Audiovisuaalinen paja, Autopaja, Kuljetuspaja, Puutyöpaja, Ruokapalvelupaja, Sisustuspaja, Sote-paja, Taidepaja, Tekstiilipaja ja Valmentava paja

Kelan NUOTTI-valmennus Omniassa

https://www.omnia.fi/hae-oppimaan/nuorten-tyopajatoiminta/nuotti-valmennus

Tuntuuko työkokeilu, kuntouttava työtoiminta, opiskelu tai työ vielä liian kaukaiselta? Olisiko omasta luotettavasta valmentajasta apua tilanteesi selvittelyyn? NUOTTI-valmennus on 16-19-vuotiaille tarkoitettua matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta, jota voi hakea Kelasta ilman lääkärinlausuntoa. Lisätietoja antavat:

p. 040 126 7286, Hanni-Maria Salo-Auvinen, yksilövalmentaja, hanni-maria.salo-auvinen(at)omnia.fi

p. 040 126 4927, Petteri Niemi, yksilövalmentaja, petteri.niemi(at)omnia.fi

p. 040 830 9642, Kaisu Karivainio, yksilövalmentaja, kaisu.karivainio(at)omnia.fi

Hyvä koti ry

https://www.hyvakotiry.fi/

Hyvä Koti ry:llä on mielenterveyskuntoutujille suunnattua ryhmätoimintaa. Ryhmien aiheina ovat musiikki, liikunta, taide / käsityöt, keskustelu, kirjallisuus ja ajankohtaiset asiat. Tiistain liikuntapäivinä on mahdollisuus käydä mm. uimassa, kuntosalilla, pelaamassa pallopelejä ja osallistua matalan kynnyksen joogaan. Päivittäin yhteisöissä voi lisäksi mm. tehdä käsitöitä, leipoa ja harrastaa monipuolista kivaa yhdessä tekemistä.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan toimintaan!
Espoon keskuksen nuorten yhteisö puh. 040 733 2229, nuoret(at)hyvakoti.ry, Kamreerintie 7, 02770 Espoo
ma 8.30-15, ti 8.30-14 ja ke, to, pe 8.30-15

Me-talo Espoo

https://www.nicehearts.com/tietoa/#metalot

Me-talo Espoo on eläväinen yhteistoimintatila, joka tarjoaa alueen asukkaille paikan osallistua, innostua, vaikuttaa, harrastaa, työllistyä sekä olla iloksi ja hyödyksi. Toimintamme on maksutonta.

Erilaiset kotouttamistyön muodot ovat tärkeässä osassa Espoon me-talon toimintaa yhteistyökumppaneiden järjestämien ryhmien muodossa. Tarjoamme tiloja myös maahanmuuttajayhteisöille kokoontumiseen. Tämän lisäksi järjestämme mahdollisuuksia monikulttuurisiin kohtaamisiin. Me-talo Espoossa tarjotaan myös tyttö- ja naiserityistä ryhmätoimintaa sekä palveluohjausta.

Me-talo työllistää nuoria keikkatöihin Workpilots-sovelluksen kautta. Lisäksi tarjoamme vapaaehtoistyön mahdollisuuksia esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestelyjen yhteydessä. Olemme erittäin kiinnostuneita uusista ideoista ja tavoista tuottaa yhteistyössä alueen asukkaiden hyvinvointia.

Me-talo Espoo on tarkoitettu kaikille ikään, sukupuoleen tai etniseen taustaan katsomatta. Olemme syrjinnästä vapaa alue. Toimintamme tärkeä kohderyhmä ovat alueen lapsiperheet sekä lapset ja nuoret. Järjestämme mielekästä toimintaa, erilaisia tapahtumia ja olemme avoimia myös kohderyhmien itsensä ideoimalle ja järjestämälle toiminnalle.

Avoimet ryhmät kokoontuvat kuukausittain erikseen ilmestyvän ohjelman mukaan. Ohjelma löytyy helpoiten Me-talo Espoon FB-sivuilta tai liittymällä postituslistalle.

Me-talo Espoo sijaitsee Espoon keskuksessa hyvien kulkuyhteyksien päässä Terveyskuja 2 B:ssa, Samarian terveysaseman vieressä, p. 044 356 6114.

Nuori nuorelle -ystävätoiminta

https://rednet.punainenristi.fi/node/12247

Suomen Punaisen ristin vapaaehtoisessa ystävätoiminnassa tapaat toiminnan kautta saamaasi ystävää säännöllisesti. Ystävätoiminta on päihteetöntä.


ALKOHOLI, PÄIHTEET, HUUMEET
Irti huumeista ry

www.irtihuumeista.fi

Irti Huumeista ry ja tarjoaa valtakunnallisia vertais- ja ammattitukipalveluita huumeongelmaisten läheisille, toipuville käyttäjille ja huumeriippuvaisille. Toimintamme tarkoituksena on vähentää ja ehkäistä huumeiden käytöstä aiheutuvia haittoja sekä yksilölle että yhteiskunnalle.

Varjomaailma

www.varjomaailma.fi

Varjomaailma on paikka niille, joilla on huoli vanhempien juomisesta tai muusta päihteiden käytöstä. Tietoa, neuvontaa ja nettiryhmiä.


VÄKIVALTA
Nettiturvakoti

www.turvakoti.net

Nettiturvakodista saat apua, tietoa ja tukea perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan.


PELIONGELMA
Peluuri

www.peliklinikka.fi/ota-yhteytta/

Peluurin auttavassa puhelissa tai chatissa voit keskustella asiantuntijan kanssa kaikesta pelaamiseen liittyvästä. Keskustelu on luottamuksellista ja työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus kaikista käsitellyistä asioista.


SEKSUAALISUUS
Just Wear It

www.justwearit.fi

Sivustolta löydät kaikenlaista seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvää tietoa. Sivustolta löytyy nettineuvontaa, ”apua ja tukea” -osio sekä esimerkiksi kondomin käyttöön, seksitauteihin ja omaan seksuaalisuuteen liittyvää tukea.

Nuorten Exit

www.nuortenexit.fi

Muistetaan omat ja muiden rajat! Omat rajat kertovat esimerkiksi kuka, milloin ja mihin sinua saa koskettaa. Nuorten Exit tarjoaa 13–29 -vuotiaille tietoa omista rajoista sekä tukea tilanteissa, joissa omia rajoja on rikottu.
Oletko saanut ahdistavia yhteydenottoja somessa? Onko sinua painostettu seksiin? Onko sinua koskettu ilman lupaa? Oletko saanut nudeja aikuiselta? Mietityttääkö sinua ihastuminen, seurustelu tai omat rajat? Älä jää asian kanssa yksin, vaan tule chattiin juttelemaan! Tukemme on kuuntelemista, neuvontaa, palveluohjausta – mitä sitten sinä tarvitsetkin.
Nuorten Exitin chat auki ti klo 16–18 ja to klo 14–16

Transtukipiste

www.transtukipiste.fi

Helsingin Pasilassa sijaitseva Transtukipiste tarjoaa neuvontaa ja tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Nuorille myös Skype Chat.


RIKOKSEN UHRI
Rikosuhripäivystyksen nuorten nettipalvelu – RIKU

http://nuoret.riku.fi/

Rikosuhripäivystyksen nuorten nettipalvelu eli RIKU tarjoaa tietoa ja tukea nuorille rikoksen uhreille.


SYÖMISHÄIRIÖ
Syömishäiriöliiton tukipuhelin

www.syomishairioliitto.fi

Tukipuhelin 02 251 9207

Syömishäiriötä sairastaville ja läheisille tarkoitettu tukipuhelin päivystää 02 251 9207 maanantaisin klo 9.00–15.00 välillä. Tukipuhelimessa päivystävät Syömishäiriöliiton työntekijät.

Tukipuhelimessa voit purkaa mieltäsi, saada kokemukseen perustuvaa tietoa syömishäiriöistä, kysyä hoitoon hakeutumisesta ja jutella läheisesi tilanteesta. Huomioithan, että emme ole syömishäiriöitä hoitava taho, joten varsinaisesta hoidosta tai lääkityksistä emme pysty antamaan sinulle tietoa.
Puhelin on soittajalle paikallisverkkomaksua lukuun ottamatta maksuton